Lyxhotell

Lyxhotell i Malmö

I Sverige finns det (2014) bara fem hotell som utmärkts med fem stjärnor.

Dessa ligger i Stockholm och Göteborg.

Skillnaden mellan ett femstjärnigt och ett fyrstjärnigt hotell är ofta inte speciellt stor och de hotell som nämns nedan, som alla har fyra stjärnor, håller utmärkt klass. Dessa fyra hotell brukar räknas som Malmös lyxhotell och erbjuder de mest exklusiva boendena som går att boka i Malmö.

Några av de kriterier som dessa fyra lyxhotell uppfyller för att få sina fyra stjärnor är att receptionen är öppen minst 18 timmar om dygnet, att hotellet har både en bar och (minst) en restaurang, att internetuppkoppling via wifi finns tillgänglig, att dagstidningar finns att tillgå samt att det finns säkerhetsboxar att använda. Dessa kriterier uppfyller de fyra hotellen med råge och flera av dem har bekvämligheter långt utöver detta men utan att de når upp till kraven för ett femstjärnigt hotell.

För dem som tycker om äldre byggnader kan något av hotellen Elite Hotel Savoy eller Mayfair Hotel Tunnel rekommenderas. Mayfair Hotel Tunneln är exempelvis inrymt i en byggnad från 1300-talet och här har det bedrivits hotellverksamhet i över 100 år.

Ett annat alternativ är Scandic Kramer som passar utmärkt för dem som sätter miljön och barnen i fokus. Hotellkedjan Scandic är nämligen svanenmärkt och har även fått utmärkelsen ”Barnens bästa hotell” tre år i rad.

För dem som helst bor mycket modernt och exklusivt rekommenderas Renaissance Malmö Hotel som slog upp portarna 2010 och som redan 2012 fick utmärkelsen ”Sveriges bästa hotell”.

Visa karta