Tippen.nu
Hjälp till tippen Vi kör till återvinningen i Malmö området

Information om Malmö

Malmö är en levande, mångkulturell stad med ett rikt utbud av nöje, kultur och shopping.

Sedan tjugotalet år tillbaka har staden genomgått stora förändringar. Högskolan har vuxit snabbt och är nu Sverige största, staden utvidgas åt alla riktningar (inte minst mot kontinenten) och nya stadsdelar med ett ekologiskt tänkande växer fram för att tillmötesgå en ständigt växande befolkning. Samtidigt har Malmö inte alls tappat sin historiska förankring. I de centrala delarna av Malmö finns mängder av historiska byggnader och staden gör allt för att bevara arvet från tidigare århundraden.

Malmö är en stad som bjuder på en härlig blandning av gammalt och nytt, typiskt svenskt och mångkulturellt. Som Sveriges tredje största stad och den stad som ligger närmast kontinenten är Malmö hjärtat i södra Sverige.


Resa till Malmö

Kommunikationerna till Malmö och genom staden är utmärkta. I och omkring staden löper ett finmaskigt nät av motorvägar och länsvägar, och tillsammans med de senaste investeringarna i järnvägsinfrastruktur har Malmö ett av de absolut mest moderna och effektiva trafiksystemen i Sverige, om inte hela Europa.

Oavsett från vilket väderstreck man som bilburen resenär närmar sig Malmö är kommunikationerna mycket goda. Det sägs att Malmö är den mest motorvägstäta staden i Sverige och det stämmer förmodligen. Större vägar som går igenom Malmö är bland annat E6, E22, E22, E65 och Riksväg 11. Yttre ringvägen är en transportled som samlar alla motorvägar i Malmö och dessutom knyter ihop det svenska vägnätet med förbindelsen över Öresund.

Malmö C är start- och ändstation för Södra Stambanan och är en av de mest trafikerade stationerna i Sverige, inte minst sedan förbindelsen över Öresund kom till. Varje timme går minst tre tåg över sundet från Malmö C. Malmö C är också navet i den mycket omfattande pendeltågstrafiken i Skåne. En del av bördan ligger dock även på de två nya stationerna Hyllie och Triangeln.


Boende i Malmö

Malmö har över 100 boenden i alla standarder och i alla prisklasser. Här finns allt från lyxhotell till enklare vandrarhem och pensionat. De flesta av de hotell som har förärats minst tre stjärnor enligt den internationella hotellskalan ligger mellan kanalerna i de gamla stadsdelarna i centrala Malmö. En del av hotellen ligger på eller i direkt anslutning till de större torgen (Stortorget, Lilla torg och Gustav Adolfs torg) medan andra ligger på de lite större genomfartsgatorna i centrum.

Den som vill bo lite extra lyxigt på hotell med unika karaktärer kan prova något av hotellen Mayfair Hotel Tunneln, Elite Hotel Savoy, Radisson Blu Hotel eller Hotell Kramer.