Öresunds Funkis

4.00 (0 omdöme)

Denna badplats, belägen längs de vackra stränderna vid Öresund, är särskilt anpassad för att vara tillgänglig för alla, inklusive personer med funktionsnedsättningar.

Öresunds Funkis erbjuder en inkluderande miljö där tillgänglighet står i fokus, vilket gör det möjligt för besökare med olika grader av rörlighet att njuta av bad och sol. Här finns välutformade rampsystem som smidigt leder ner till vattnet samt specialutrustade omklädningsrum och duschar som är anpassade för rullstolsanvändare. Därutöver finns det flythjälpmedel och andra faciliteter för att säkra en positiv och trygg badupplevelse för alla.

Området kring Funkis är idylliskt med en härlig utsikt över Öresundsbron och den danska kusten i horisonten. Badplatsen vilasomt integreras med naturen, och designen reflekterar Malmös ambition att skapa sammanhängande och användarvänliga offentliga utrymmen. Restauranger och kaféer i närheten bidrar till en fulländad dag på stranden, där man kan avnjuta allt från en enkel fika till en fullständig måltid med havets delikatesser.

Under sommarmånaderna är det inte ovanligt att se familjer och grupper av vänner samlas hos Öresunds Funkis för att ta del av diverse aktiviteter som anordnas av Malmö stad och lokala föreningar. Detta kan inkludera allt från simundervisning och vattengymnastik till sandvolleybollturneringar och strandgympa, ofta med fokus på inkludering och gemenskap.

Att Öresunds Funkis badplats är en del av Malmös identitet som en stad som omfamnar mångfald och tillgänglighet är tydligt. Den erbjuder en inkluderande plats för avkoppling, lek och motion, vilket gör den till en skattad tillgång för lokalbefolkningen och ett inspirerande exempel för andra städer att följa.

  • 539.jpeg

Andra badplatser i närheten


Ribersborgsstranden

Ribersborgsstranden

Ca 700 meter ifrån Öresunds Funkis
Sundspromenaden

Sundspromenaden

Ca 2100 meter ifrån Öresunds Funkis
Scaniabadet

Scaniabadet

Ca 2700 meter ifrån Öresunds Funkis

Annat i närheten av Öresunds Funkis


Rönneholmsparken

Rönneholmsparken

Ca 1800 meter ifrån Öresunds Funkis
Turning Torso

Turning Torso

Ca 2400 meter ifrån Öresunds Funkis
Lilla Torg

Lilla Torg

Ca 3300 meter ifrån Öresunds Funkis