Ribersborgsstranden

4.05 (0 omdöme)

Ribersborgsstranden, eller "Ribban" som den kärleksfullt kallas av Malmöborna, erbjuder en unik kombination av stadsnära rekreation och naturskön strandmiljö. Belägen bara en kort promenad från Malmös pulserande centrum, utgör Ribban en oas av lugn och avkoppling där stadsbrus ger vika för vågors skvalpande och vindens lek i strandgräset.

Ribersborgsstranden sträcker sig längs en imponerande längd av kusten där den vita sanden möter Öresunds klara vatten, och besökare kan njuta av solen som speglar sig i vattenytan och den mjuka sanden mellan tårna. Med en välutbyggd gång- och cykelbana som följer strandens kurvor är det en favoritplats inte bara för badgäster utan också för joggingentusiaster, cyklister och de som enkelt vill promenera i en vacker miljö.

Under sommaren förvandlas Ribersborgsstranden till Malmös egna riviera. Strandhanddukar breder ut sig i färgrika mönster, och ljudet av barns skratt blandas med pinglande glassklockor från små kiosker. Ribbons långgrunda vatten gör den synnerligen barnvänlig, och de yngre besökarna kan leka i vattenbrynet medan föräldrarna slappnar av med blicken vilande över Öresund. För de som föredrar ett snabbt dopp finns flera bryggor att dyka från, där vatten ofta är svalkande och uppfriskande djupt.

Anläggningarna vid Ribban underlättar en hel dag av strandnöjen. Med välplacerade toaletter, omklädningsrum och duschar behöver man aldrig avbryta sin dag vid havet för en tur hemåt. Ribersborgs Kallbadhus erbjuder en ännu mer omslutande upplevelse av svenskt badliv: här kan besökare ta ett saltstänkt bad året runt och värma sig i bastun med direkt utsikt över Öresund.

För de som önskar något att stilla hungern med finns flera matställen lätt tillgängliga; allt från informella kiosker som erbjuder snabba snacks och glass till mer etablerade restauranger som serverar allt från traditionell svensk sommarmat till exotiska rätter. Allt detta medan du njuter av utsikten över vattnet och kanske till och med skymten av en surfski som glider förbi.

Närhet till stadsdelen Fridhem betyder att Ribban inte bara är en plats att besöka utan även enkel att vara på. Oavsett om du är sugen på en improviserad picknick eller behöver något extra för stranddagarna så är det aldrig långt till välsorterade matbutiker. Och eftersom Ribban ligger i hjärtat av Malmö, är även stans rika kulturella liv inom bekvämt räckhåll, vilket gör det möjligt att kombinera avkopplande stranddagar med att utforska stadsdelens många andra attraktioner.

Andra badplatser i närheten


Öresunds Funkis

Öresunds Funkis

Ca 700 meter ifrån Ribersborgsstranden
Sundspromenaden

Sundspromenaden

Ca 1500 meter ifrån Ribersborgsstranden
Scaniabadet

Scaniabadet

Ca 2200 meter ifrån Ribersborgsstranden

Annat i närheten av Ribersborgsstranden


Rönneholmsparken

Rönneholmsparken

Ca 1300 meter ifrån Ribersborgsstranden
Turning Torso

Turning Torso

Ca 1900 meter ifrån Ribersborgsstranden
Lilla Torg

Lilla Torg

Ca 2600 meter ifrån Ribersborgsstranden