Hus, Hem & Trädgård i Malmö

Malmöregionen i Skåne är ett blomstrande centrum för företag inom segmentet hus, hem och trädgård. Tack vare stadens dynamiska ekonomi, ökade bostadsutvecklingen och invånarnas intresse för heminredning och trädgårdsskötsel, är sektorn en vital del av det lokala näringslivet.

När det gäller trädgård, finns det en mängd plantskolor och trädgårdscentra som erbjuder ett brett utbud av växter, trädgårdsmaterial och möbler för att skapa den perfekta utomhusmiljön. Dessa verksamheter finns välrepresenterade i Malmöregionen och bidrar till invånarnas ökade intresse för trädgårdsarbete och utomhusvistelse. Även tjänster som trädgårdsdesign och skötsel är populära och efterfrågas av de som kanske inte har tid eller kunskap att själva sköta om sina grönområden.

Hemförbättring och underhåll är också stor del av denna sektor. Företag som erbjuder städtjänster, energieffektivisering som värmepumpar och solpaneler, samt skärpning av husets säkerhet med larmsystem och brandvarnare är eftertraktade tjänster.

Ett antal hållbarhetsinriktade företag har också gjort sig ett namn i Malmöregionen. Med ett klimatsmart perspektiv erbjuder de lösningar som ekologiska byggmaterial, energieffektiva hemsystem och trädgårdsalternativ som stöder biodiversitet, som t.ex. regnträdgårdar och inhemska växter som tål det skånska klimatet väl.

För villaägare och de i bostadsrättsföreningar finns det också ett flertal fastighetsmäklare och bostadsutvecklare som är verksamma i området. De bidrar till att forma regionens fastighetsmarknad genom att både sälja befintliga hem och utveckla nya bostadsprojekt.

Tillsammans bygger dessa företag inom hus, hem och trädgård i Malmöregionen upp en robust industri som spelar en viktig roll för stadens ekonomiska tillväxt och välfärd. De bidrar till att skapa jobb, stödja lokal ekonomi och göra Malmö till en ännu mer attraktiv plats att bo och leva på.