Idrottsplatser i Malmö

Malmö är en stad med starka idrottstraditioner och har flera idrottsplatser som är breda i sin användning både för allmänheten och för olika klubbar och organisationers regelbundna tränings- och tävlingsändamål. Här nedan presenteras en översikt av några centrala och viktiga idrottsplatser i Malmö.

Eleda Stadion:
Eleda Stadion, även känd som Swedbank Stadion, är en modern fotbollsanläggning och hemmaarena för Malmö FF, en av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Sverige. Stadion erbjuder toppmoderna faciliteter, inklusive en uppvärmd gräsmatta, och har en publikkapacitet på omkring 22 500 åskådare.

Malmö Arena:
Malmö Arena är en mångsidig inomhusarena som mest är känd för att vara hemmaisen för Malmö Redhawks ishockeylag. Arenan har även stått värd för andra större evenemang, inklusive Eurovision Song Contest 2013 och 2024. Med en publikkapacitet på upp till 15 000 (beroende på eventets natur), är det en av Sveriges största indomhusarenor.

Malmö Stadion:
Historiskt sett har Malmö Stadion varit en av de viktigaste idrottsplatsen i Malmö, invigd 1958 inför FIFA:s fotbolls-VM. Anläggningen har sedan dess använts för en mängd olika idrottsevenemang, inklusive friidrott och fotboll, men framtiden för stadion har varit osäker och det har funnits diskussioner om ombyggnad eller rivning.

Jägersro:
Jägersro är en trav- och galoppbana och anses vara en av de främsta anläggningarna i sitt slag i Norden. Banan är värd för flera stora tävlingar inklusive Svenskt Trav-Derby. Det är en populär plats för hästsportentusiaster och erbjuder restauranger och evenemang.

Limhamns Ishall:
Denna ishall är en populär plats för ishockey samt konståkning och är öppen för allmän åkning vid bestämda tillfällen. Den är ett viktigt inslag i Malmös ishockeykultur på gräsrotsnivå.

Hylliebadet:
Hylliebadet är en modern badanläggning som erbjuder en 50-metersbassäng för simning, äventyrsbad för familjer, en relaxavdelning och utomhusbassänger som är öppna under sommarsäsongen.

Bulltofta Sportfält:
Bulltofta sportfält är ett område med faciliteter för fotboll, friidrott, orientering och annan utomhussport. Det är också en populär plats för rekreation och promenader.

Kombihallen:
Kombihallen är en inomhusarena som är anpassad för flera olika typer av sporter som fotboll, rugby och friidrott.

Dessa platser och anläggningar är bara några exempel på vad Malmö har att erbjuda när det kommer till sport och fritid. De är tillgängliga för både organiserad och spontan sport och understödjer Malmös ambition att vara en stad där tillgången till kvalitativ idrottsutövning är hög. Malmös idrottsplatser utvecklas ständigt för att motsvara det växande intresset för både traditionella och nya sportgrenar, vilket understödjer vikten av idrott för stadens invånare.

Idrottsplatser

Kulladals idrottsplats

4.00
(0 recensioner)

Idrottsplatser

Limhamnsfältet

0.00
(0 recensioner)

Idrottsplatser

Limhamns idrottsplats

0.00
(0 recensioner)

Idrottsplatser

Malmö idrottsplats

0.00
(0 recensioner)

Idrottsplatser

Malmö stadion

0.00
(0 recensioner)

Idrottsplatser

Ellenborgs idrottplats

0.00
(0 recensioner)