Golfbanor i Malmö

Malmö, med sitt milda klimat och sina öppna landskap, är en idealisk plats för golfare. Staden och dess omgivning är hem för flertalet golfbanor, där några tillhör de längsta och mest utmanande i Sverige. Här följer information om några av de långa golfbanorna i Malmö som lockar såväl amatörer som professionella golfare.

Barsebäck Golf & Country Club:
Barsebäck är en av Sveriges mest kända golfklubbar och har varit värd för många stora turneringar, däribland Solheim Cup och Scandinavian Masters. Klubben erbjuder två 18-hålsbanor, mästerskapsbanan och Donald Steel-banan, vilka båda erbjuder spännande och utmanande rundor för seriösa golfspelare.

PGA Sweden National:
Ligger en kort biltur från Malmö och är en av de mest framstående golfanläggningarna i Sverige. PGA Sweden National har två 18-hålsbanor av mästerskapsklass, Links Course och Lakes Course, båda designade för att erbjuda en utmanande upplevelse i en miljö som påminner om det skotska höglandet och de klassiska amerikanska parkbanorna.

Malmö Burlöv Golfklubb:
Denna klubb är stolt över att ha en lång och tekniskt utmanande 18-hålsbana. Den är väldigt platt vilket gör den tillgänglig för golfare i alla åldrar, samtidigt som de många vattenhindren och bunkrarna gör varje runda intressant.

Ljunghusens Golfklubb:
Belägen vid kusten i sydvästra delen av Skåne erbjuder Ljunghusens Golfklubb tre 9-håls slingor av mycket hög kvalitet, där de kombinerade 18 hål (Loop 1 och Loop 2) bildar en av Sveriges längsta banor. Den sandiga jorden garanterar spelbarhet året om och den omgivande naturen med tallskog och havsutsikt gör runden till en oförglömlig upplevelse.

Örestads Golfklubb:
Örestads Golfklubb har en utmanande 18-hålsbana i en öppen och kuperad terräng. Banan är strategiskt utformad för att integrera naturliga dammar och andra vattenhinder, vilket ställer krav på precision och klubbval.

Dessa golfbanor är utformade för att ge såväl nybörjare som rutinerade spelare en kvalitativ och minnesvärd upplevelse. De erbjuder variation i spelandet med allt från links-style till parkbana och skogsbana, och varje bana har sitt eget unika landskap och karaktär som reflekterar den skånska naturen.

Många av golfklubbarna i Malmö och omnejd har också utmärkta träningsfaciliteter, inklusive driving range, putt- och chipgreen samt tränare tillgängliga för lektioner. Ovanpå det kommer det sociala elementet i klubbhusen där spelare kan avnjuta en måltid eller bara socialisera med andra golfentusiaster.

Sammanfattningsvis erbjuder golfbanorna i Malmö långa och varierande rundor i vackert landskap som kan utmana golfare på alla nivåer. Med välutrustade klubbar och högklassiga banor är Malmö ett utmärkt resmål för golfälskare.

Golfbanor

Kvarnby Golfklubb

4.00
(0 recensioner)

Golfbanor

Sofiedals Golfklubb

3.00
(0 recensioner)

Golfbanor

Rönnebäcks Golfklubb

5.00
(0 recensioner)

Golfbanor

Oxie Golf Klubb

4.00
(0 recensioner)

Golfbanor

Malmö Burlöv Golfklubb

3.75
(0 recensioner)

Golfbanor

Hylliekrokens Golfcenter

5.00
(0 recensioner)