Idrottsanläggningar i Malmö

Malmö erbjuder ett brett urval av idrottsanläggningar som stödjer både bredd- och elitidrott. Dessa faciliteter är öppna för allmänheten, föreningar och professionella klubbar. Nedan följer information om några av de mest kända idrottsanläggningarna i Malmö:

Malmö Stadion:
Malmö Stadion invigdes till fotbolls-VM 1958 och har länge varit hemmaplan för fotboll och friidrott. Även om Malmö FF nu spelar sina hemmamatcher på Eleda Stadion, är Malmö Stadion fortfarande en central arena för idrottsevenemang och konserter.

Eleda Stadion:
Eleda Stadion, tidigare känd som Swedbank Stadion, är hem till Malmö FF och Malmö Stad. Stadion används huvudsakligen för fotboll och är designad enligt UEFA:s och FIFA:s normer för internationella fotbollsmatcher.

Malmö Arena:
Malmö Arena är en multipurpose-anläggning som används för stora sportevenemang, konserter och mässor. Det är hemmaplan för ishockeylaget Malmö Redhawks och var platsen för Eurovision Song Contest 2013.

Malmö Isstadion:
Angränsande till Malmö Arena är Malmö Isstadion, som också används för ishockey. Tidigare var det huvudarenan för Malmö Redhawks innan Malmö Arena byggdes.

Jägersro Trav & Galopp:
Jägersro är den södra regionens centrum för hästsport och består av Sveriges äldsta aktiva travbana samt en galoppbana. Anläggningen håller även restaurang och konferensmöjligheter.

Limhamns ishall:
Limhamns ishall, belägen sydväst i Malmö, är en mindre ishall som används både för träning och matchspel, särskilt av ungdomar och för idrott på amatörnivå.

Hyllie Sportcenter:
Ett modernt sportcenter som erbjuder simhall, gym, gruppträning och faciliteter för en rad olika sporter såsom badminton, bordtennis och mer.

Malmö Kappsimningsklubbs Simhall:
Denna simhall är hem för en av de mest framgångsrika simklubbarna i Sverige och erbjuder möjligheter till simträning och tävling för alla nivåer.

Baltiska Hallen:
Historisk inomhusarena som har används för sportevenemang, konserter, mässor och andra evenemang.

Kombihallen:
En mångfunktionell anläggning som används för olika sporter som friidrott, fotboll och rugby. Den har en konstgräsbana som kan användas året runt.

Utöver dessa finns det flera idrottshallar, fotbollsplaner, simhallar, gymnastiksal och specialarena för till exempel skateboardåkning och BMX-cykling utplacerade i olika stadsdelar i hela Malmö. Dessa anläggningar gör Malmö till en levande och dynamisk stad för idrott på alla nivåer. De gör det möjligt för lokalinvånare och besökare att delta i eller se på ett brett spektrum av idrottsevenemang. Malmö stad sköter och utvecklar dessa faciliteter för att uppmuntra en sund livsstil och investerar regelbundet i modernisering och underhåll för att säkerställa att de fortsätter att vara av hög standard.